Blind proeverij

Samen proeven en wijnen evalueren is echt genieten. Een blind proeverij gebeurt in selecte groep en is een ander event dan de degustatieweekends waarbij de wijnbar gewoon open is en waarbij diverse proevertjes klaarstaan.

We organiseren de blind proeverij voor jouw groep van zo’n 12 bon-vivants. Je schrijft daarom 15 personen in. Als er iemand verlet is, zijn we nog steeds met genoeg.

Zo een proeverij kost 50 euro ; daarom vraag je best 5 euro inleg aan je deelnemers. Maar daar krijgen ze heel wat voor terug: om te beginnen een cava-bon ter waarde van 29 euro van Le Goût Mattina.

De gasten komen om 19h25 – we bieden vroege vogels alvast een gratis glas bubbels en hapjes van het huis aan. We proberen rond 21u af te sluiten.

Verder proeven jullie 6 wijnen die wij kiezen en jullie proeven blind, dus zonder te weten welke wijn precies. Het is geen wedstrijd. We proberen enkel om zo objectief mogelijk te evalueren.

Je hebt geen wijn-ervaring nodig. Newbies leren van de pro’s kijken, ruiken, proeven en afdronk ervaren. Je leert ook allerlei praktische wijn-weetjes, vaak nuttiger dan in een theoretische wijncursus.

Na de proeverij blijft onze bar nog even geopend voor wie een extra glas wil bestellen. Het is ook voor de meeste wijnen mogelijk om mee te nemen naar huis, maar het is geen sales-teaser van een wijnleverancier. Er is geen pseudo-aankoopverplichting.

Zo een proeverij kan je organiseren op een weekdag en reserveer je 4 weken op voorhand.

Vraag dit aan via email of spreek ons er over  aan in de bar.